Myrorna öppnar varuhus i Ropsten 23 februari

En trotjänare bland Stockholms second hand-butiker, Myrorna i Ropsten, ska flytta på sig. En stor logistisk utmaning stundar, men Myrornas VD lovar att inte göra vintageälskarna besvikna.

Natten mellan den 22 och 23 februari är det fullt upp i Ropsten när vi slår upp en ny butik och samtidigt stänger den gamla för renovering. Det är den populära Myrorna-butiken på över 2000 kvadratmeter som ska renoveras för första gången på årtionden. Butiken stänger på kvällen, töms och flyttas under natten och slår därefter upp portarna igen dagen efter, i nya lokaler 30 meter bort.

Myrorna i Ropsten omnämns ofta som en av Stockholms bästa second hand-butiker. Den är Ace Wilders smultronställe, en av Elsa Billgrens favoriter och Frida Hyvönen har jobbat här. Det är inte bara kändisarnas favorit,Det är en av våra butiker som säljer mest. Förra året sålde vi en halv miljon varor- som kunde användas igen. Det blir 8000 möbler, kläder och prylar varje vecka.

Allt överskott från Myrornas försäljning går rakt in Frälsningsarméns sociala verksamhet. Det kan till exempel vara behandlingshem för missbrukare, skyddade boenden för kvinnor utsatta för trafficking, sommarkollo för barn eller frukost, värme, dusch och rena kläder till en hemlös.

Renoveringen av den gamla lokalen kommer att ta ungefär ett år, men att lämna Ropsten är inte ett alternativ: Vi uppmanar ju andra till återbruk och ett hållbart tänk. Då måste vi själva leva efter den devisen! Man kan säga att vi upcyclar vår butik i Ropsten det kommande året. Det viktiga är att våra kunder känner sig hemma i den nya lokalen och trivs lika bra där!

För våra fyndsugna kunder har vi inför öppningen av nya butiken samlat på oss en mängd handplockade second hand-prylar som vi hoppas faller dig i smaken!

Den nya butiken ligger på Kolargatan 2 i Ropsten och är ett 1000 kvadratmeter stort secondhandvaruhus i tre våningar. Den 23 februari slår vi upp portarna till de spännande lokalerna.