Sortiment

Våra butiker är fyllda av second hand-produkter. Vi har ett sortiment som du inte kan finna någon annanstans. Det går att hitta kläder, skor, accessoarer, möbler och prylar som är härliga, brokiga, vanliga och tokiga. På så sätt kan du alltid skapa din egen personliga stil.

På dam- och herravdelningen hittar du alla tiders mode. Det finns också avdelningar för kläder och accessoarer som är lite mer annorlunda eller eftertraktade. Här finns dessutom skinnkläder, jeans och designkläder. Vissa butiker har en särskild designavdelning.

När det gäller inredning och böcker säljer vi allt från plastblommor till designmöbler och alla slags böcker.  Populära produkter är glas, porslin, husgeråd, lampor och andra elartiklar, prydnadssaker, textilier och tavlor.  Vi har också en sport- och fritidsavdelningen där du hittar all möjligt för ett aktivt liv. Barnavdelningen kan innehålla allt från babykläder till barnvagnar och leksaker.

Second hand och vintage
Inom Myrorna skiljer vi på second hand och vintage. Kläder som är från 20-talet eller äldre betraktar vi som antika och finns ytterst sällan till försäljning hos oss. De säljs på auktion, eller går till våra samarbeten med museer.

Det som är från 30- till 80-talet kallar vi vintage och yngre kläder går under benämningen second hand. Allt det här kan du hitta på Myrorna även om second hand dominerar utbudet. Ibland finns det även helt oanvända produkter hos oss. Ofta beror det på att dessa är gåvor från företag.

Produkter från utrotningshotade arter
Ett fåtal av de gåvor vi får är produkter tillverkade av utrotningshotade arter. Dessa skänker vi vidare till Naturhistoriska Riksmuseet som använder dem till utställningar, forskning eller förbränning.  Syftet är att långsiktigt skydda utrotningshotade djur.

Myrornas sortiment

Här, här och här kan du läsa om vad ditt köp på Myrorna gör för människa och miljö!

90_Konto_Logo_RGB