Var kan man skänka?

Produkter från Myrorna

Butik och gåvomottagningar
Du kan själv lämna dina gåvor till våra butiker eller gåvomottagningar. Hitta närmaste butik och sorteringsanläggning här.

Klädbox från Myrorna

Klädboxar
Myrorna har ca 1200 klädboxar runt om i landet vid matbutiker, shoppingcenter och i boendemiljöer för att tillgängliggöra insamling av textil, skor och accessoarer.

Återvinningscentraler
Vi finns på återvinningscentraler på flera olika sätt. Vi har lösning i form av container eller klädboxar och samlar in både möbler, kläder, porslin, accessoarer och textil. Hitta närmaste återvinningscentral här.

Hämtning
Vi erbjuder hämtning av stora mängder eller stora gåvor hemma hos privatpersoner och företag på flera orter i landet. Bor du i Stockholmsområdet eller i Göteborg kontaktar du vår givarservice, telefon 020-1400044. Öppet måndag-torsdag 8-16, fredag 8-14.00, (lunchstängt 11.30-12) eller via e-post gsc@myrorna.seBor du i övriga delar av landet? Ring din lokala butik.
Vi tar också hand om dödsbon. Ring på telefon 08-56316903.

Insamling på jobbet
Myrorna samarbetar med ett flertal företag där vi har behållare utplacerade på arbetsplatser för att möjliggöra för deras medarbetare att skänka kläder och textil på jobbet.

Fastighetsnära insamling
Myrorna i samarbete med Ragn-Sells har en nära dörren-lösning som ska öka insamlingen av begagnade kläder och annan textil i hela landet. Målet är att det ska bli lika naturligt att lämna den textil man inte vill ha längre, som det är att källsortera förpackningar och tidningar. Lösningen är en fastighetsnära insamling i direkt anslutning till bostäder.

Varför ska jag skänka till er?
Här, här och här  kan du läsa vad din gåva innebär för människor och miljö.

Vill du skänka pengar?
Vill du skänka pengar direkt till social verksamhet? Myrorna finansierar en tredjedel av Frälsningsarméns sociala arbete. Resten finansieras av till exempel pengagåvor från privatpersoner och företag. Du kan skänka till vårt 90-konto (90 04 80-5) eller läs mer hur du kan hjälpa ekonomiskt på olika sätt i gåvoshopen!