Steg 1 – Aktivera ditt förråd med Isabelle McAllister!

Välkommen till det allra första steget i Isabelle McAllisters guide till hur du aktiverar ditt förråd! Innan vi kavlar upp ärmarna och sätter igång kommer några av Isabelles tips på vägen:

– Oavsett om du är den spontana eller planerande typen – tänk på att det antagligen blir ganska rörigt och tar mer tid än man tror. Se till att du har tid att ta hand om allt när du är klar.

– Har du flera förråd, ta ett i taget. När du väl kommit igång ska du se att ett skafferi åker med i bara farten, det är kul att få fart på sina grejer!

– Dela vad du gör i social medier. Vi är flockdjur, genom att berätta vad du gör så inspirerar du andra och får förhoppningsvis lite pepp tillbaka som ger dig energi och motivation att fortsätta. Tagga gärna dina bilder och filmer med @myrorna för att sprida peppen!

– Du kan också erbjuda att ta grannarnas rensade grejer om du ändå är på väg att lämna in till Myrorna så får du fler med på tåget och det blir mindre utsläpp av transporter. Ni kan också tillsammans boka Myrornas upphämtningstjänst som finns i större städer, läs mer här.

– Det är bra att ha tumstock eller måttband, tejp, eventuella kartonger, kassar, plastpåsar eller annat att packa i. En disktrasa att våttorka med kan också vara bra att ha. Glöm inte oömma kläder, det kan bli rätt smutsigt.

Steg 1 – Välj om du vill spara, göra om, lämna till Myrorna eller återvinna.

– När du väl har bestämt dig är du redan en bit på vägen. Jag tycker att det är viktigt att verkligen tänka igenom varför du äger de sakerna du har samlat på dig. Vad är behov? Vad är nostalgi? Sparar du saker för att du fått i present eller ärvt men ändå inte gillar? I det moderna samhället har vi ibland svårt att skilja på det vi vill ha och det vi har behov av.

– Inredningsdesignern Terence Conran har någon gång sagt att du borde ta ut allt du äger och lägga det på sin gräsmatta en gång per år och sedan bara plocka in det allra nödvändigaste igen – det du verkligen använder, behöver eller blir glad av. Kanske lite svårt att göra i praktiken med hela huset men du kan göra det mentalt – eller i vilket fall tömma sitt förråd!

– Ge dig tid att tänka efter vad du behöver och använder så att du inte bara går på känsla. Något som du gillade för tio år sedan har du kanske inte alls samma behov eller affektion för längre om du tänker efter?

– Gör fyra högar när du håller på så blir det lättare. En hög för det som ska sparas, en hög för sådant i fint skick som kan lämnas till Myrorna, en för återvinning och en vet ej-hög som man går igenom på slutet igen.

– Vissa tycker också om att först sortera upp grejer efter vad det är för något till exempel kläder, skor, porslin, ute-leksaker, osv och sedan efter det – göra högar med spara/lämna till second hand/återvinn/vet-ej. Andra kanske vill sortera efter olika familjemedlemmars respektive ägodelar innan man delar upp det i högar.

– Jag brukar börja i stora svepande drag för att sedan precisera vad det är för något och vem det tillhör när jag sorterar i det, på sin plats igen men jag tänker att inget är fel eller rätt utan att vi alla måste hitta vårt system att göra det på.

Bra jobbat, nu är vi igång! Klicka här för att komma till nästa steg.

Relaterat

Gustav Broström trendspanar på broscher!

Gustav Broström trendspanar på broscher!

I samarbete med oss kommer ni få följa Gustav Broström som under våren kommer att inspirera med enkla påskpyssel, tips och trix och…

Läs mer


Tuvessonskans midsommarmat på second hand-fat!

Tuvessonskans midsommarmat på second hand-fat!

Ett skepp kommer lastat från kokboksförfattaren Julia Tuvesson! Med vadå? Midsommarinspiration! Underbart god, färsk och somrig plockmat serverad på second hand-fat! ”I år…

Läs mer


Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

Sy en kaftanklänning med Rebecca Beige!

Rebecca Revelj är den 36-åriga ekonomiassistenten från Göteborg som just nu läser en kurs i cirkulär textil på Högskolan i Borås och som…

Läs mer